Hoppa till sidans innehåll

Perfekt start på inomhussäsongen


Det populära Änglahoppet avgjordes i Borås med stora delar av ponnyeliten på plats. Tävlingen avgjordes under tre dagar med ca 350 starter varje dag. På läktarna var det nästan fullsatt alla dagarna.

Nyckelryttarnas Jennifer Damberg var på plats med sin Master Mind och tävlade i silverrundan. Ekipaget inledde kval 1 på fredagen som gick i lätt a ( 1.00 m). Jennifer ville ta en bra placering redan här i första kvalet men satsade lite för hårt och dom slutade istället längre ner i resultatlistan.

På lördag var det dags för kval 2 och nu hade man höjt hindren 5 cm. Nu lades taktiken om till att rida vägvinnande men utan att chansa. Ekipaget behövde en bra placering samtidigt som andra misslyckades för att ta sig till söndagens final. Denna taktik visade sig vara ett vinnande koncept och ledde till seger. Detta räckte precis till att ta Jennifer och "Märta" till finalen. Söndagens final så slog dom ihop kategori c och d samt att man nu höjde hindren till msv b (1.10/ 1.20.) Jennifer Damberg och Master Mind gick ut som första ekipage och satte press på konkurenterna genom att rida felfritt och blev därmed klara för omhoppning. Där fanns ingen som kunde rida på bättre tid med mindre hinderfel så som slutsegrare i denna final blev Jennifer Damberg och Master Mind.

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:47 Skribent: Susanne Berg
Epost: This is a mailto link
 
 
 
Medlemskap
29 29
ridskolan1
.
.
.
.
 
.SISU

Postadress:
Föreningen Nyckel Ryttarna - Ridsport
Camilla Birkehorn, Rappestad Anderstorp 1
59047 Vikingstad

Kontakt:
Tel: 0793260685
E-post: This is a mailto link

Se all info