Hoppa till sidans innehåll

Regional hopptävling Jönköping 5/3


På lördagen arrangerades regionala ponnytävlingar i Jönköping. Detta blev ett litet genrep inför nästa helg då  elitomgång 1 för ponnylag går av stapeln i Mjölby. Alla dom aktuella ryttarna på plats som ingår i elittruppen för Nyckelryttarna visade fin form.

Dagen startade med lätt B där Tuva Karlfeldt Ekberg i kat. b gick in och gjorde en toppenrunda med sin Fabco Duchess och tog en fin andraplats. Hennes syster Natalie Karlfeldt Ekberg som var tillbaka i sadeln igen efter att ha varit med om en otäck ridolycka visade att det inte påverkat henne något och red två lätt B avd. b på sin b-ponny Näsvisen och gjorde båda rundorna utan något nerslag. I lätt A så var det då dags för tjejerna som är med i elitlaget att visa upp sig och det gjorde dom verkligen. Jennifer Damberg på Master Mind , Moa Christensen på Hembys Eliot och Emelie Karlfeldt Ekberg med Doctor Foxx som alla rider i kat c gick in och gjorde felfria rundor på den höjd som första elitomgången går i nästa helg. Även Hanna Yngve som rider i kat d med Emoe Sophie gjorde det samma vilket ser bra ut inför omgång ett.Jennifers ritt räckte till en 9:e placering och Hannas till en 8.e.

Dagens sista klass som var Msv B så visade ett par av ekipagen att det fanns mer att ta och att se Moa Christensen med Hembys Eliot sväva över hindren i kat c var imponerande och detta räckte till en andra plats.

Även Hanna Yngve hade mer att ge så hon tog en tredje plats med sin d-ponny Emoe Sophie efter en felfri ritt.

Uppdaterad: 07 MAR 2016 08:45 Skribent: Susanne Berg
Epost: This is a mailto link
 
 
 
Medlemskap
29 29
ridskolan1
.
.
.
.
 
.SISU

Postadress:
Föreningen Nyckel Ryttarna - Ridsport
Camilla Birkehorn, Rappestad Anderstorp 1
59047 Vikingstad

Kontakt:
Tel: 0793260685
E-post: This is a mailto link

Se all info